Tausta

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sohvi 5kk

Haa, meidän Sorjonen (mies käyttää tätä lempinimeä, en tiedä tulee mut jotenkin se liittyy Sohvin silmälasikäärmemäiseen tuijottelu-horjumiseen) täytti 5kk ja pian jo kuusikin, neuvola kun peruuntui meidän sairastelujen takia.

Mitäs tässä sitten on tehty kuukauden (1,5kk) aikana? Me osataan kääntyillä, käsinojassa leikitäänkin jo leluilla masullaan oltaessa, varpaita pureskellaan, syödään hienosti soseita.. Tosin Sohvin lemppari on päärynä ja tätä sais olla syöttämässä joka välissä, muutoin ei suu aukea. Pari lusikallista vihannesta, suu jää kiinni. No päärynää lusikan kärjellä huulille, niin johan aukeaa luukku. Sitten taas sinne kitusiin saa mätettyä pari vihanneslusikallista.. No joo tiedän, huijausta, mutta kun tarvii syödä muutakin kun päärynää niin kaikki keinot on sallittu:)

Lemppari tulikin jo mainittua, mut näiden lisäksi on syöty tai maisteltu myös bataattia, porkkanaa, parsaa, perunaa, maissia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, luumua, persikkaa, mangoa, ruusunmarjaa, vadelmaa ja mustikkaa. Näistä ihan vasta maistelun asteella ollaan parsan, mangon, ruusunmarjan, vadelman ja mustikan kanssa, niitä en ole saanut tyttelin kitaan tuputettua paria lusikallista enempää..

Oon tehnyt näistä soseista itse bataatin, porkkanan, kesäkurpitsan, parsan, kukkakaalin, päärynän ja piakkoin pitäisi vielä keitellä pussillinen omppoja ja lisää porkkanaa. Kanaa tein myös odottamaan, josko viikon-parin päästä sitäkin jo makusteltaisi.

Sohvin mitat:

Syntymä
3274g/50cm

1kk
4130g/52,5cm

2kk
4840g/57cm

3kk
5710g/59,5cm

4kk
6280g/63,5cm

5kk
7060g/65,5cm

Saatiin taas kolmen setti rokotuksia, ja kyllä niitä piikkejä itkettiin melkein vielä kotimatkallakin. Onneksi Vilho piristi kotona, sisko kun ei kelleen muulle naura niin kovasti kun veikan pöllöilyille<3

Sohvi sai  Minnin lahjaksi!

varpaat<3
sormet<3

onks mul jotain naamas vai, häh?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti