Tausta

torstai 29. elokuuta 2013

Buzzausta: satukirjastoPäästiin mukaan Buzzadorin Satukirjasto -kampanjaan, jossa saadaan testailla Lasten oman kirjakerhon satukirjastoa.

Satukirjastoa pääsee käyttämään tabletilla, meillä testissä käytettiin Ipadia. Kirjastosta löytyy perus-satukirjojen (katseltavia&itse luettavia) lisäksi mm. ääneen luettuja kirjoja, hahmoesittelyjä ja puuhasivu.

Kuvat ovat kirkkaita ja selkeitä ja aivan kuin kirjoissa. Äänet ja luettu teksti on selkeää ja värikästä.

Poikanen 4,5v tykkäsi satukirjastosta. Hän on näppärä kosketusnäyttöjen ja tietokoneiden kanssa muutenkin, joten satukirjaston käyttäminen sujui itsenäisesti ja oli nopeasti opittu. Poikanen jopa jaksoi kuunnella kaksikin satua putkeen, ja vaikka samaa aukeamaa joutuikin tuijottamaan tekstin loppuun asti, ei tullut houkutusta vaihtaa sivua kesken tekstin kuuntelun. Hän selvästi ymmärsi, ettei kyseessä ole video, vaan ääneen luettu satukirja. Hyvä niin, vähän vaihtelua lastenohjelmien toljottamiseen;-)

Me kuulutaan jo ko. kirjakerhoon, mutta nyt on harkinnassa myös sähköiseen kirjastoon liittyminen. Toisaalta, kirjat kirjoina; aidot kirjat säilyvät muistona lapsuudesta vuosienkin päähän, eikö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti