Tausta

torstai 17. tammikuuta 2013

Paakelsia: pehmeät suklaakeksit


Kun en enää periaatteesta "saa" syödä karkkia kuin karkkipäivisin, niin jotain hyvää pitää leipoa viikottain. Tällä kertaa valitsin, mitenkäs muuten, Kinuskikissan pehmeät suklaakeksit. Aivan mahtavan helppo ohje!

Sain myös testata tähän uutta (miehen siskolta saatua) Kenwoodin Kenmix yleiskonetta. Olin puuhannut koneella jo yhden sämpylätaikinan ja pitsataikinaa viikonloppuna, nyt oli piparitaikinan vuoro. Hyvinhän se Ken sitäkin taikinaa sekoitteli, vaikka vieläkin olen sitä mieltä että kone pitää melkoista mekkalaa. Pitsataikinaa tehdessä poikanen istui keittiössä pelaamassa Bad Piggiesiä läppärillä, kun hurautin koneen päälle. Vaikka varoitin useampaan kertaan ääniyliherkkää poikastamme, että pian hurisee ja kovaa, niin hän halusi jäädä keittiöön. Yleensä pakenee kakkuporaakin (vatkainta). Tosiaan, kun koneen sain päälle, vilkaisin poikaa, en mitään kuullut mutta aukonainen suu ja kauhistunut ilme kertoi, että nyt huudetaan kilpaa Kenin kanssa. Kone pois päältä ja Peltorit poitsun korville, Ken takaisin sotkemaan. Avot! Siinä se sitten rakenteli possuille vaunuja Peltorit korvilla Kenin huutaessa kimakasti vieressä.

Ja niihin kekseihin takaisin.. Onnistuivat hyvin, tein 2 pellillistä, yhteensä 32 keksiä. Ja olivat isoja, melkein kämmeneni kokoisia. Pehmeitä, suussa sulavia ja makoisia. Käytin valkoista ja maitosuklaata, Pandalta tietysti. Namps! Keksit taisivat mennä parempiin suihin parissa päivässä, söinköhän kuitenkin itse suurimman osan, kröhöm..


p.s. tuttavani Fb:ssä nähtyään tämän kuvan, kommentoi että katsoi ensin että nämä ovat jauhelihapihvejä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti