Tausta

maanantai 7. tammikuuta 2013

Sormet syyhyää.. Ompelemaan!!

Olen tilaillut intopinkeänä kankaita netistä, tarkoitus oli syksyllä ommella pipoja. En ole mikään käsityöihminen, osaan virkata pipon, kutimet ei pysy käsissä lainkaan ja ompelukoneestakin olen saanut useimmiten neulan poikki tai langan sumppuun... No otin riskin, kai sitä nyt yhden ruttupipon osaa tehdä kuka vaan!

Tilasin tosiaan kankaita. Kuin miä aina koukutun joka asiaan enkä voi aloittaa vaikkapa yhdellä projektilla?! Tarttui palasia sieltä täältä ja mielessä siinsi hienot pipot Vilholle sekä Sohville.. Mm. Kangastukusta, Lasten taikamaasta, Royalilta ja Kestovaippakaupasta tilasin paloja mitä ihanampia trikoita.

Sain kuin sainkin aikaiseksi muutamia pipoja, jollekin pallopäille varmaan, eli taidonpuute nosti päätään taas mun kunnianhimoisissa projekteissani. Enkö tosiaan osaa tehdä edes yhtä kunnollista hiton pipoa?? En ilmeisesti.

Kunnes löysin Ottobre lehtien ihmeelliseen maailmaan ja päätin kokeilla tehdä PAITAA Sohville. Kaavojen teko, leikkaus.. Onnistui jotenkuten, ei montaa senttiä helma ollut pidempi toiselta puolen. Ompelu, no saumojen ompelu onnistui, niiden jotka ei ulospäin näy, helman saumasta tuli hiukan vinkkura. Malttia, eihän sitä tarvi kaasu pohjassa suristaa:)

Tuli siitä ihan kelpo paita noin niinkun ensimmäiseksi. Kangas on ihana Nosh Organicsin kissa-kangas ja kaava jostain Ottobren lehdestä, perusmallinen vauvan paita.


Ihan kiva siitä tuli. Harmi vaan että Sohvi ehti venähtäneen ompeluprojektin takia kasvaa liian isoksi ja paita ei enää hälle mahdu (kokoa 62). :D

Nyt näen sieluni silmin ne lukuisat velour- ja froteehousut, ja trikoopaidat, joita Vilholle ompelen sekä leggarit, mekot ja tunikat Sohville. Niin varmaan, mutta yrittänyttä ei laiteta ja meinasin pyytää ukolta 2h viikottaista ompeluaikaa (ts. vie lapset ja mee äitilles vähäks aikaa), sainhan "lainaan" tätiltäni tulenuuden saumurinkin joulunpyhinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti