Tausta

lauantai 5. tammikuuta 2013

Paakelsia: valkosuklaa-glögi juustokakku

Muualla asuva tätini oli paikkakunnalla viettämässä joulua ja vuodenvaihdetta ja halusi äidin puoleni pienen lähisuvun välipäiväkahveille. Lupasin sitten tehdä kekkereille juustokakun ja Kinuskikissan ohjeista löytyikin makoisan oloinen valkosuklaa-glögi juustokakku.

Ohjetta en ala tässä lörpöttämään, sen voi kurkata suoraan tästä. Poikkeuksena ohjeeseen, käytin 2 Pandan levyä valkosuklaata ja kiilteeseen mustikkaglögiä.

Mehukiille multa ei yleensä ole onnistunut, mutta nyt päätin onnistua. Viimeksi se taisi valua irtopohjavuokan pohjan välistä jo kaataessa suoraan pöydälle ja edellisellä kerralla vasta jääkaappiin. Bravo! Usein olen myös kaatanut kiillettä liian lämpöisenä ja/tai liian vauhdilla, jolloin valkoinen osa on "kuplinut" kiilteen pinnalle sieltä täältä. Ei kovin kaunista.. Nyt maltoin odottaa kiilteen jäähtymistä ja jäähdytin sitä jopa hetken jääkaapissa ja sen jälkeen kaadoin sen lusikan kautta hitahisesti kakun päälle. Vuokassa oli pohjalla leivinpaperi ja reunalla muovit. Kakkuosa oli myös hyytynyt pari tuntia jääkaapissa ennen kiilteen lisäystä. Ja avot, se onnistui! Kyttäsin kylläkin vielä puolisen tuntia  jääkaapin oven rakosessa vähän väliä, ettei mitään valu mistään.

Aioin kunnianhimoisesti tehdä myös ristikkokoristeen kakun päälle, en vielä ekakertalaisena kuitenkaan taitettuna. Ja valkosuklaasta! Käytin Pandaa. Onnistuihan sekin, ihme kyllä. Pursotin leivinpaperin päällä pyöreälle, minigripistä leikatulle kakun kokoiselle muoville, mutta sen muovin siirtäminen jääkaappiin oli hankalaa. Suklaa ei myöskään ohuimmista kohdista lähtenyt muovista irti, saatoin kyllä kokeilla liian pian ristikon siirtoa kakun päälle, jospa suklaa ei ollut jähmettynytkään vielä kunnolla. Anyways, ensi kerralla kokeilen leivinpaperilla enkä muovilla.

Kakku oli hitsin hyvää, kiitos Kinuskikissan mahtiohjeiden! Ja mun taitoihin  nähden se myös onnistui täydellisesti, sukulaisetkin tykkäsi:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti